Logo Mosa Trio

“Het Mosa Trio speelt bijzonder meeslepend, fantasierijk en levendig. Hun musiceren is retorisch aangrijpend, stilistisch gevarieerd and minutieus vormgegeven. Ik heb het geluk om veel fantastische kamermuziek ensembles te horen, maar slechts zelden hoor ik een ensemble dat zo kenmerkend en persoonlijk is als het Mosa Trio.” — Mark Steinberg, Brentano String Quartet —

Dit is een zeer treffende beschrijving van het Mosa Trio door Mark Steinberg (Brentano String Quartet). Door de bijna onuitputtelijke energie die de leden van het jonge Nederlands-Belgische pianotrio steken in het doorgronden van hun repertoire, bevatten hun vertolkingen een grote expressie, veel innerlijke diepgang en een homogene interpretatie. Dit laat het trio horen in een breed repertoire dat reikt van vroeg klassiek tot hedendaags klassiek. Bovendien tonen ze een grote interesse in de uitvoeringspraktijken van deze  stijlperiodes. Hierdoor blinkt het trio naast technisch meesterschap uit in de veelzijdigheid van zijn vertolkingen. 

2020-2021

Aan het eind van het seizoen 2020-2021 mogen we u nog voor vier zomerse concerten uitnodigen: voor Arte Amanti in Moorsel, op het Festival Musique! in Almere en tweemaal op Texel. Kijk snel in onze agenda voor alle data en programma's.

Mosa Trio

Mede door hun kenmerkende manier van spelen is het “always a great experience for the audience to attend one of their concerts”, aldus Vincent Coq, pianist van het vermaarde Trio Wanderer. Door de spannende programmakeuze is een concert van het Mosa Trio altijd een belevenis. Het trio programmeert graag verschillende contrasterende stijlen binnen een concert waardoor het publiek enerzijds altijd iets hoort waar het van houdt en anderzijds ook vaak in aanraking komt met iets wat nieuw voor ze is. En zoals Festival Classique in 2013 optekende: “Of de stukken nu mijmerend of speels klinken, het Mosa Trio weet het publiek bij ieder deel mee te trekken in de muziek tot het de noten bijna kan vóelen. Het Mosa Trio is goed in het creëren van een verhaal voor het publiek.” Ook de inlevende manier waarop het trio de muzikale werken toelicht, draagt bij aan het scheppen van een verhaal. Zeker bij hedendaags klassiek werk levert dit voor het publiek vaak nieuwe inzichten op.

De internationale carrière van het Mosa Trio nam een vlucht na het winnen van prijzen op een groot aantal wedstrijden zoals het 14e Concours International de Musique de Chambre de Lyon (2018, FR), het 31e FNAPEC Concours européen Musique d’Ensemble (2017, FR), de International Orlando Competition (2015, NL), de ‘Supernova – the Future Sound of Classical Music’ (2014, BE), het Concours International de Musique de Chambre d’Illzach (2013, FR) en de Storioni Ensemblewedstrijd (2012, NL). Het Mosa Trio was tevens halve finalist van de prestigieuze Melbourne International Chamber Music Competition (2018, AU).

Sindsdien heeft het Mosa Trio in veel grote zalen van de Lage Landen gespeeld, waaronder het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven en BOZAR (Brussel). Daarnaast heeft het wereldwijd concerten gegeven in Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Luxemburg, Australië en China. In 2017 was het Mosa Trio ‘Ensemble en Résidence’ op het beroemde Festival International de Piano de La Roque d’Anthéron. In 2018 voerde het trio Beethovens Tripelconcerto uit met het Orchestre de l’Opéra de Lyon onder leiding van Bernhard Kontarsky.

“I listened to the Mosa Trio with the utmost pleasure: three young instrumentalists who master their craft and play together with passion. Not only their technical level and their storytelling, but also the interest they display towards different style periods makes their interpretations interesting.” — Jacques Ogg, clavecinist en artistiek directeur Lyra Baroque Orchestra —

Het Mosa Trio heeft tientallen live radio- en tv-uitzendingen op zijn naam staan, waaronder een concertregistratie voor het programma ‘Generatie K’ op Canvas (VRT), opnames voor Klara tijdens het Klarafestival en voor Radio 4 in het Concertgebouw Amsterdam. Naast deze opnames bracht het trio in 2018 zijn debuut-cd ‘Portraits’ uit op het label Antarctica Records.

Behalve op het podium brengen de musici van het Mosa Trio ook graag op andere manieren hun passie voor klassieke muziek over op anderen. Zo geven ze regelmatig masterclasses en workshops, o.a. op de Sichuan Conservatory of Music (China) en de Orlando Festival Samenspel Cursus.

Het Belgisch-Nederlandse Mosa Trio dankt zijn naam aan ‘Mosa Trajectum’, de Latijnse naam voor de stad Maastricht. Het trio werd gecoacht aan het Conservatorium Maastricht door Henk Guittart (Schönberg Quartet) en Tonie Ehlen. Vervolgens studeerde het in Parijs bij Trio Wanderer en dankzij de European Chamber Music Academy aan instituten als het Conservatoire National Supérieur in Parijs en de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. Het trio volgde masterclasses bij o.a. Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), Johannes Meissl (Artis Quartet), Hatto Beyerle (Alban Berg Quartet), Mark Steinberg (Brentano Quartet) en Avedis Kouyoumdjian.

“I highly recommend the Mosa Trio. My colleagues of Trio Wanderer had the opportunity to hear them in numerous occasions. They have a very high standard of academic achievement as well as superb artistic and technical qualities. It is always a great experience for the audience to attend one of their concerts.” — Vincent Coq, pianist Trio Wanderer —

Onze concerten vinden doorgaans plaats in beroemde concertzalen of prachtige monumentale gebouwen. Maar we vinden het ook een spannende uitdaging om onze muziek elders aan een heel ander publiek te laten horen. Zo hebben we onder andere een show van het prachtige modelabel studioRUIG nog wat ruiger gemaakt met het 2e pianotrio van Shostakovich. En onze vertolking van Sam Wampers ‘Portrait of Light’ schitterde nog wat extra door de fantasierijke animatie ‘The Miraculous Adventure Machine’ van Xander Wiersma die te zien was in museum de Kunsthal in Rotterdam. Er staan projecten in combinatie met dans, woord en theater in de planning.

In de loop der tijd zijn we ons naast de grote klassieke meesterwerken steeds meer gaan verdiepen in nieuwe, hedendaagse muziek. Groot plezier hebben we bijvoorbeeld beleefd aan de trio’s van Roel van Oosten (1992) en Sam Wamper (2015). Met ‘Portrait of Light’ van Wamper wonnen we zelfs de prijs voor de mooiste uitvoering van het hedendaagse opdrachtwerk op de Orlando Competition. In 2016 schreef de Vlaamse componist Mathias Coppens in opdracht van ons een trio: een prachtig, zeer karaktervol stuk speciaal voor ons. Fantastisch!

We hebben als ensemble een uitermate intensieve manier van werken. We studeren onze partijen en analyseren de volledige partituur. We spelen voor en met elkaar, zoeken naar een homogene, transparante klank maar blijven toch oor houden voor de drie afzonderlijke karakters binnen het trio. We praten en discussiëren en af en toe ruziën we zelfs over de muziek. Dit leidt er uiteindelijk toe dat we ons de muziek zo eigen maken dat we in totale vrijheid kunnen musiceren. Dat ons publiek dit kan aanvoelen, geeft ons veel voldoening.

We hebben alle drie zeer uiteenlopende karakters en kwaliteiten. Op een bepaalde manier vullen die elkaar uitstekend aan, waardoor we elkaar in balans houden. Bram heeft een uitzonderlijk goed oor: hij weet precies wat hij hoort en ook wat hij wil in de muziek. Hij streeft altijd naar een emotioneel eerlijke manier van musiceren en transparantie in de samenklank. Hij is een snel en druk baasje, maar slaagt er toch in om altijd en overal te laat te komen! Paul oogt misschien niet als de allersnelste, maar dat komt enkel doordat hij zijn energie spaart: zijn reactiesnelheid is ongeëvenaard, wellicht door zijn jarenlange training in pingpong. Paul heeft een onuitputtelijke gedrevenheid om een stuk zowel mentaal als fysiek onder de knie te krijgen. Hij laat altijd op bedachtzame wijze zijn visie op onze interpretatie horen. Alexandra daarentegen is veel intuïtiever: zij volgt vaak meer haar hart dan haar hoofd. Dit leidt geregeld tot overleg, maar juist ook tot de mooiste muzikale momenten.

Behalve collega’s zijn we gedurende onze 9-jarige gezamenlijke carrière ook goede vrienden geworden. We hebben tijdens, maar zeker ook voor en na het musiceren veel lol met elkaar. Het Mosa Trio wordt eigenlijk gevormd door Alexandra, Paul, Bram en een stapel gezelschapsspellen. Zo harmonieus als we samen musiceren, zo antagonistisch gaat het er bij onze gezelschapsspellen aan toe. Dat houdt onze relatie prima in balans. Over relaties gesproken: onze twee strijkers zijn niet alleen goede vrienden, maar vormen zelfs een koppeltje.

We zijn heel dankbaar voor de vele mooie ervaringen die wij met zijn drieën hebben mogen beleven. Zo was de omhelzing van Eric Heidsieck een onvergetelijk moment. Als legendarische Franse pianist was hij juryvoorzitter van het Concours International de Musique de Chambre d’Illzach. Vaak luistert een jury tijdens een wedstrijd beoordelend en afstandelijk, maar hij was tot tranen geroerd door onze vertolking. De grootste eer voor een musicus is uiteindelijk om zijn publiek emotioneel te raken, of het nu muzikale leken, kenners of zelfs meesterpianisten zijn.

Musici

Alexandra Van Beveren (1988, Genk) begon haar vioolstudies aan de muziekacademie van Dilsen-Stokkem bij Michel Pieters. Op twaalfjarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Conservatorium Maastricht. Daar behaalde ze in 2010 haar Bachelordiploma in de klas van Maarten Veeze.  In 2009 studeerde Alexandra een half jaar in het Guisseppe Verdi Conservatorio van Milaan bij Prof. Giovanna Polacco.

Haar “Master in Performance” behaalde zij in 2012 ‘with Distinction’ bij Simon Fischer aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen. Deze studie werd mede mogelijk gemaakt door de steun van STROOM beurs Limburg, VSB beurs, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rotary beurs en Dexia beurs. Alexandra volgde masterclasses bij o.a. Liviu Prunaru, Yair Kless, David Takeno, Zvi Zeitlin en Thomas Brandis.

Alexandra was meermaals finaliste van de wedstrijd Jong Tenuto en tweemaal prijswinnaar op het Prinses Christina Concours in Maastricht. Ook werd Alexandra laureate van Dexia Classics en van de Forte Audities. In 2009 won ze met het fluitkwartet “Déli Quartet” de 1e prijs op het Concorso Internazionale di Musica da Camera in Milaan.

Naast haar solo- en kamermuziekspel speelt Alexandra in diverse orkesten. Ze is lid van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en speelt regelmatig met het Nederlands Kamerorkest, het Antwerp Symphony Orchestra en het Orchestre Philharmonique de Luxembourg. Zo werkte ze met dirigenten als Sir Collin Davis, Lahav Shani, Valeri Gergiev en Yannick Nézet-Séguin. 

Paul Stavridis (1990, Genk) begon op negenjarige leeftijd zijn cellostudie aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Genk in de klas van Anthony Gröger. Vanaf 2004 maakte hij daar deel uit van de Jong Talenten Klas. Sinds 2006 studeerde Paul aan het Conservatorium Maastricht in de klas van Mirel Iancovici. In 2014 rondde hij hier zijn Master ‘cum laudé’ af bij Mirel Iancovici en Marc Vossen.

Reeds op jonge leeftijd nam Paul deel aan het bekende kamermuziekfestival van Kuhmo in Finland en aan masterclasses in binnen- en buitenland. Zo kreeg hij onder meer les van gerenommeerde cellisten als Uzi Wiesel, Xenia Jankovic, Leonid Gorokhov en Wolfgang Boettcher.

In 2008 soleerde Paul met het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek en in datzelfde jaar was hij laureaat van de wedstrijd Dexia Classics. In 2010 won hij een gouden medaille met felicitaties van de jury op het 27e Concours Luxembourgeois et Européen pour Jeunes Solistes. Voorts soleerde Paul met het Arka Symfonie Orkest in de Rococo Variaties van Tchaikovsky en won hij in februari 2015 de publieksprijs van de Forte audities.

Sinds september 2016 is Paul plaatsvervangend aanvoerder in het Orchestre Philharmonique Royal de Liège. Verder speelt hij regelmatig met het Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic en Philharmonie Zuidnederland.

Concertpianist Bram de Vree (1989, Valkenswaard) speelt zowel in de Lage Landen als wereldwijd veel concerten. Vooral als pianist van het Belgisch-Nederlandse Mosa Trio toert hij de wereld rond. Bram debuteerde op dertienjarige leeftijd als solist met een pianoconcert van Haydn. Sindsdien heeft hij met diverse internationale orkesten gesoleerd zoals het Orchestre de l'Opéra de Lyon, het Amman Symphony Orchestra, het Conservatoriumorkest Maastricht en het Universiteitsorkest Maastricht. Bram gaf solorecitals in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Griekenland.

Zowel solo als met het Mosa Trio heeft Bram tientallen live radio- en tv-uitzendingen in binnen- en buitenland op zijn naam staan. In 2010 nam Bram zijn solo debuut-cd op.

Bram heeft als kamermusicus en als solist prijzen gewonnen op een groot aantal wedstrijden zoals het Concours International de Musique de Chambre de Lyon (2018, FR), het FNAPEC Concours européen Musique d’Ensemble (2017, FR), de International Orlando Competition (2015, NL), de Storioni Ensemblewedstrijd (2012, NL), de Music Award Maastricht (2010), het Prinses Christina Concours (2009) en het Jong Muziektalent Nederland (2006). Bram neemt zelf ook geregeld zitting in jury’s van (kamer)muziekcompetities.

Bram volgde lessen bij o.a. Ineke Bosch, Joop Celis en Mieke van der Aalst. In 2013 behaalde hij zijn masterdiploma met een 10 met onderscheiding aan het Conservatorium Maastricht. Hij volgde de masterstudie bij Tonie Ehlen in Maastricht en Håkon Austbø in Oslo. Ook volgde hij lessen bij clavecinist en fortepianospeler Jacques Ogg. Naast deze reguliere studies volgde Bram zowel solo als met het Mosa Trio talloze masterclasses bij o.a. Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), Hatto Beyerle (Alban Berg Quartet), Mark Steinberg (Brentano Quartet), Valentina Berman, Paolo Giacometti, Ronald Brautigam, Ralph van Raat en Rian de Waal. 

Bram is sinds 2013 pianodocent bij het Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard. Daarnaast heeft hij masterclasses en workshops gegeven op de Sichuan Conservatory of Music (China), de Orlando Festival Samenspel Cursus, de vooropleiding voco en de jong talentklas van het Conservatorium Maastricht, was hij jurylid van de landelijke graadexamens van de European Piano Teachers Association in Maastricht en is hij ambassadeur van het Limburgs Pianofestival. Sinds 2019 begeleidt Bram als Master Coach masterstudenten van het Conservatorium Maastricht bij hun scriptie. Sinds 2020 is hij op hetzelfde conservatorium Coördinator van de Kamermuziekafdeling. 

Zowel Brams bachelorscriptie ‘Beethoven: van manuscript tot moderne uitgave’ als zijn masterscriptie 'Een levende cadenza' werden genomineerd voor de EPTA Frans Schreuderprijs en werden gepubliceerd in het Piano Bulletin van de European Piano Teachers Association. De masterscriptie werd ook genomineerd voor de Zuyd scriptieprijs 2013.

Agenda

28 augustus 2021, 20.15 — Nieuwe Huys Concerten, Zaandam
G. Fauré - Pianotrio in D klein, Op. 120
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.nieuwehuysconcerten.nl

29 augustus 2021, 15.00 — Concerten Witte Kerk, Heiloo
G. Fauré - Pianotrio in D klein, Op. 120
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.concertenwittekerk.nl

22 januari 2022, 20.30 — Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
Mosa Trio & Karel Schoofs, hobo
www.plt.nl

30 januari 2022, 11.00 — Koningshofconcerten, Schoten
G. Fauré - Pianotrio in D klein, Op. 120
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.koningshofconcerten.be

4 februari 2022, 20.15 — Het Jagthuis Kamermuziek, Nederhorst Den Berg
G. Fauré - Pianotrio in D klein, Op. 120
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.jagthuis.nl

6 maart 2022, 11.00 — CC Ter Dilft, Kasteel d'Ursel
G. Fauré - Pianotrio in D klein, Op. 120
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.terdilft.be

12 mei 2022, 20.30 — Festival der Voorkempen, Schilde
G. Fauré - Pianotrio in D klein, Op. 120
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.festivaldervoorkempen.be

4 juni 2022 — Goede Rede Concerten, Almere
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
G. Fauré - Pianotrio in D klein, Op. 120
Mosaic: Miniaturen voor pianotrio
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.goederedeconcerten.nl

18 juli 2021, 14.30 & 19.00 — International Holland Music Sessions, Den Hoorn
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
Mosaic: Miniaturen voor pianotrio
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.ihms.nl

9 juli 2021, 16.00 — Festival Classique!, Almere
Mosaic: Miniaturen voor pianotrio
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.goederedeconcerten.nl

1 juli 2021, 20.00 — Arte Amanti, Moorsel
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
Mosaic: Miniaturen voor pianotrio
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.arte-amanti.be

6 mei 2021, 20.30 - Festival der Voorkempen, Kerk Schilde-Bergen
Uitgesteld wegens COVID-19
www.festivaldervoorkempen.be

6 februari 2021, 20.30 — Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
Mosa Trio & Karel Schoofs, hobo
Uitgesteld wegens COVID-19
www.plt.nl

29 januari 2021, 20.15 — Muziekgebouw Eindhoven
Dit concert wordt ook als livestream uitgezonden
L. van Beethoven - Pianotrio in Bes groot ‘Aartshertog’, Op. 97
www.muziekgebouweindhoven.nl

8 januari 2021, 20.00 — CC Brasschaat On Air
Online concert
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
Mosaic: Miniaturen voor pianotrio
L. van Beethoven - Pianotrio in Bes groot ‘Aartshertog’, Op. 97
www.brasschaat.be

13 december 2020, 15.00 — Maaspoort, Venlo
Uitgesteld wegens COVID-19
L. van Beethoven - Tripelconcert, Op. 56
Venloos Symfonie Orkest, onder leiding van Rolf Prejean
www.hetvso.nl

22 november 2020, 15.00 — Koningshofconcerten, Schoten
Uitgesteld wegens COVID-19
www.koningshofconcerten.be

15 november 2020, 11.00 — CC Ter Dilft, Kasteel d'Ursel
Uitgesteld wegens COVID-19
www.terdilft.be

17 oktober 2020, 20.00 — Nieuwe Huys Concerten Zaandam
Mosaic: Miniaturen voor pianotrio
L. van Beethoven - Pianotrio in Bes groot ‘Aartshertog’, Op. 97
www.nieuwehuysconcerten.nl

6 juni 2020, 15.00 — Dag in de Branding
Livestream vanuit Piano's Maene Rekem
www.dagindebranding.nl

29 mei 2020, 12.00 — Middagconcerten van Antwerpen, Amuz
Uitgesteld wegens COVID-19
www.middagconcerten.be

12-26 mei 2020 — Osaka International Chamber Music Competition
Uitgesteld wegens COVID-19
www.jcmf.or.jp

7 mei 2020, 20.30 — Festival der Voorkempen, Schilde
Uitgesteld wegens COVID-19
www.festivaldervoorkempen.be

25 april 2020, 15.30 — Het Jagthuis, Nederhorst den Berg
Concert geannuleerd wegens COVID-19
www.jagthuis.nl

3 april 2020, 20.00 — Arte Amanti, Chapel of Melle-Vogelhoek
Uitgesteld wegens COVID-19
www.arte-amanti.be

1 maart 2020 — MG Concerts, Brussels
Besloten concert
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
Mosaic: Miniaturen voor pianotrio
L. van Beethoven - Pianotrio in Bes groot ‘Aartshertog’, Op. 97

9 februari 2020, 11.00 — CC Nova, Wetteren
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
Mosaic: Miniaturen voor pianotrio
L. van Beethoven - Pianotrio in Bes groot ‘Aartshertog’, Op. 97
www.ccnovawetteren.be

19 januari 2020, 11.00 — Conservatorium Maastricht
L. van Beethoven - Tripelconcert, Op. 56
Universiteitsorkest Maastricht, onder leiding van Raymond Spons
www.um-orkest.com

17 januari 2020, 20.00 — Conservatorium Maastricht
L. van Beethoven - Tripelconcert, Op. 56
Universiteitsorkest Maastricht, onder leiding van Raymond Spons
www.um-orkest.com

13 oktober 2019, 18.00 — Les Amis de la Musique, Vaison-la-Romaine, FR.
W.A. Mozart - Pianotrio in Bes groot, KV. 502
P. Stanhope - Pulses
L. van Beethoven - Pianotrio in Bes groot ‘Aartshertog’, Op. 97
www.amisdelamusique.com

5 oktober 2019, 20.00 — Kasteelconcerten Ravenhof, Stabroek
W.A. Mozart - Pianotrio in Bes groot, KV. 502
P. Stanhope - Pulses
L. van Beethoven - Pianotrio in Bes groot ‘Aartshertog’, Op. 97
www.kasteelconcerten.be

22 april 2019, 14.00 — Podium Klassiek Eindhoven
W.A. Mozart - Pianotrio in Bes groot, KV. 502
M. Ravel - Pianotrio in a
www.podiumklassiekeindhoven.nl

14 april 2019, 20.00 — Stichting Kamermuziek Mook & Middelaar
W.A. Mozart - Pianotrio in Bes groot, KV. 502
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
M. Ravel - Pianotrio in a
www.kamermuziekmookenmiddelaar.nl

14 april 2019, 11.30 — Concerten Vlissingen
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
M. Ravel - Pianotrio in a
www.concertenvlissingen.nl

12 april 2019 — Arte Amanti, Waterkasteel Moorsel
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV:28
P. Stanhope - Pulses for Piano Trio
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.arte-amanti.be

23 februari 2019 — Conservatory Maastricht
Masterclass tijdens de Orlando Samenspel Dag
www.orlandofestival.nl

11 december 2018, 20.15 — CC Maasmechelen
W.A. Mozart - Pianotrio in Bes groot, KV. 502
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
P. Stanhope - Pulses for Piano Trio
G. Fauré - Pianotrio in D klein, Op. 120
www.ccmaasmechelen.be

21 november 2018, 13.15 — Birmingham International Piano Chamber Music Festival
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
M. Ravel - Pianotrio in a
www.bcu.ac.uk

10 november 2018, 20.15 — Concertgemaal, Amsterdam
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
M. Ravel - Pianotrio in a
P. Stanhope - Pulses for Piano Trio
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
www.concertgemaal.nl

1-6 november 2018 — Paris, France
ECMA sessie in samenwerking met CNSMD Paris
www.ecma-music.com

21 oktober 2018, 11.30 — Kunstkring Echt
W.A. Mozart - Pianotrio in Bes groot, KV. 502
P. Stanhope - Pulses for Piano Trio
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
www.kunstkringecht.nl

20 oktober 2018, 20.00 — Excellent Concerten, Eijsden
W.A. Mozart - Pianotrio in Bes groot, KV. 502
G. Fauré - Pianotrio in D klein, Op. 120
P. Stanhope - Pulses for Piano Trio
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
www.petercaelen.com

20 oktober 2018, 12.30 — Azijnfabriek, Den Bosch
W.A. Mozart - Pianotrio in Bes groot, KV. 502
P. Stanhope - Pulses for Piano Trio
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
www.kamermuziekshertogenbosch.nl

6 oktober 2018, 13.00 — Muziekgebouw, Eindhoven
Masterclass bij Menahem Pressler 
Geannuleerd wegens gezondheidsproblemen van Menahem Pressler
www.muziekgebouweindhoven.nl

1-8 juli 2018 — Melbourne, Australië
Melbourne International Chamber Music Competition
www.musicaviva.com.au

27 mei 2018, 14.00 — 't Veilinghuis, Sint-Truiden
Besloten concert voor de Orde van den Prince

20-26 mei 2018 — Schloss Grafenegg, Austria
ECMA sessie in samenwerking met de University of Music and Performing Arts Vienna
www.ecma-music.com

13 mei 2018, 11.00 — GC ’t Blikveld, Bonheiden
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV:36
Sam Wamper - Portrait of Light
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
www.bonheiden.be

22 april 2018, 16.00 — New Masters on Tour, Muiderberg
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV:36
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100
www.concertaanzee.com

4 maart 2018, 11.30 — Concerten Vlissingen
Concert geannuleerd wegens een handblessure van Paul
www.concertenvlissingen.nl

3 maart 2018, 9.30 — SMK Parkstad, Kerkrade
Masterclass tijdens de Orlando Samenspel Dag
www.orlandofestival.nl

1 maart 2018, 20.15 — CC Maasmechelen
Concert geannuleerd wegens een handblessure van Paul
www.ccmaasmechelen.be

6 februari 2018, 12.30 — Theater Ludens, Voorburg
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV:36
Sam Wamper - Portrait of Light
M. Ravel - Pianotrio in a
www.theaterludens.nl

31 januari 2018, 12.30 — Middagconcerten, MiM, Brussel
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100
www.concertsdemidi.be

28 januari 2018, 11.00 — CC ’t Getouw, Mol
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV:36
Sam Wamper - Portrait of Light
M. Ravel - Pianotrio in a
www.getouw.be

27 januari 2018, 20.00 — Sint-Annakerk Aldeneik, Maaseik
Release concert cd 'Portraits'
M. Ravel - Pianotrio in a
Mathias Coppens - Trio op. 2
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
Information
Reservations: jmmaaseik@gmail.com

23 januari 2018 — New Masters on Tour, Slovenska Filharmonia, Slovakia
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV:36
M. Ravel - Pianotrio in a
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.tihms.nl

23 januari 2018 — Mirror Hall, Bratislava, Slovakia
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV:36
M. Ravel - Pianotrio in a
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67

21 januari 2018, 14.30 — New Masters on Tour, Concertgebouw Amsterdam
Release concert cd 'Portraits'
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV:36
M. Ravel - Pianotrio in a
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.concertgebouw.nl

15 januari 2018, 20.15 — New Masters on Tour, Hervormde Kerk, Den Hoorn
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV:36
M. Ravel - Pianotrio in a
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.tihms.nl

26 november 2017, 17.00 — Festival de Musique au Château de Bourglinster, Luxemburg
M. Ravel - Pianotrio in a
Mathias Coppens - Trio op. 2
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100
www.bourglinsterfestival.eu

12 november 2017, 11.30 — CC Merksem
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV:36
Mathias Coppens - Trio op. 2
M. Ravel - Pianotrio in a
www.ccmerksem.be

8 november 2017, 12.30 — Musique à midi, Luik
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV:36
Mathias Coppens - Trio op. 2
Franz Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100: II. Andante con moto
M. Ravel - Pianotrio in a: I. Modéré & II. Pantoum
www.oprl.be

8 oktober 2017, 12.00 — Kasteelconcerten Geldrop
M. Ravel - Pianotrio in a
Mathias Coppens - Trio op. 2
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100
www.kasteelgeldrop.nl

1 oktober 2017, 11.00 — CC Kruispunt, Diksmuide
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV:36
Mathias Coppens - Trio op. 2
M. Ravel - Pianotrio in a
www.cckruispunt.be

8 september 2017, 20.00 — K&K Festival, Austria
Molln, Nationalparkzentrum
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.ecma-music.com

3-9 september 2017 — Europäisches Kulturforum Großraming
ECMA session in Großraming, Austria
www.ecma-music.com

23 augustus 2017, 20.00 — Zomeravondconcerten aan Zee, Waterlandkerkje
M. Ravel - Pianotrio in a
Mathias Coppens - Trio op. 2
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100
www.zomeravondconcertenaanzee.nl

22 augustus 2017, 19.30 — Kapel de Rozenkrans, Oostduinkerke
Robert Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100: II. Andante con moto
M. Ravel - Pianotrio in a
www.casinokoksijde.be

15 augustus 2017, 18.30 — Festival international de piano, La Roque d’Anthéron, France
Parc du Château de Florans
www.festival-piano.com

14 augustus 2017, 18.30 — Festival international de piano, La Roque d’Anthéron, France
Peynier, Cours Albéric Laurent
M. Ravel - Pianotrio in a
www.festival-piano.com

13 augustus 2017, 18.30 — Festival international de piano, La Roque d’Anthéron, France
Les Baux-de-Provence, Place de l'église Saint-Vincent
M. Ravel - Pianotrio in a
www.festival-piano.com

12 augustus 2017, 18.30 — Festival international de piano, La Roque d’Anthéron, France
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100
www.festival-piano.com

10 augustus 2017, 18.30 — Festival international de piano, La Roque d’Anthéron, France
Lançon-de-Provence, Place du Champ de Mars
M. Ravel - Pianotrio in a
www.festival-piano.com

8 augustus 2017, 18.30 — Festival international de piano, La Roque d’Anthéron, France
Sénas, Cour Maurin
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100
www.festival-piano.com

3-5 juli 2017 — Cd-opname voor Antarctica Records, Academiezaal, Sint-Truiden
Mathias Coppens - Trio op. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.antarctica-records.eu

26 juni 2017, 20.00 — besloten concert, Eindhoven
Mathias Coppens - Trio op. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67

7-14 mei 2017 — Schloss Grafenegg, Austria
ECMA sessie in samenwerking met de University of Music and Performing Arts Vienna
www.ecma-music.com 

mei 2017, 11.00 — Sint-Annakerk Aldeneik, Maaseik
M. Ravel - Pianotrio in a
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100
Tickets & info

6 mei 2017, 12.30 — Azijnfabriek, Den Bosch
M. Ravel - Pianotrio in a
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100
www.kamermuziekshertogenbosch.nl

27 april 2017, 20.15 — Neerdorpen Klassiek, CC Altena
M. Ravel - Pianotrio in a
Mathias Coppens - Trio Op. 2
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100
www.orfeo.be

26 maart 2017, 15.30 — Het Jagthuis Kamermuziek, Nederhorst den Berg
M. Ravel - Pianotrio in a
Mathias Coppens - Trio Op. 2
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100
www.jagthuis.nl

25 maart 2017, 20.00 — Kunst in de Kamer, Doorn
Besloten concert
M. Ravel - Pianotrio in a
Mathias Coppens - Trio Op. 2
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100

6-10 maart 2017 — Manchester, United Kingdom
 
ECMA sessie in het Royal Northern College of Music
www.ecma-music.com

17 maart 2017, 20.15 — CC Lanaken, Academie Gellik
M. Ravel - Pianotrio in a
Mathias Coppens - Trio Op. 2
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100
www.lanaken.be

5 februari 2017, 11.00  Febelgra
Besloten concert
Mathias Coppens - Trio Op. 2
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100

8 januari 2017, 11.30  Muziek Klassiek, Herberg De Zwarte Ruiter, Gulpen
F. Schubert - Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100: II. Andante con moto
Mathias Coppens - Trio Op. 2
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.dezwarteruiter.nl

4 januari 2017, 12.30 — Lunchconcert, Kleine Zaal, Het Concertgebouw, Amsterdam
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.concertgebouw.nl

8 november 2017 — Kunst in de Kamer, Nijmegen
Private concert
R. Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
Mathias Coppens - Trio Op. 2
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2

16 oktober 2016, 11.00 — C-mine, Genk
R. Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
Mathias Coppens - Trio Op. 2
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
www.c-minecultuurcentrum.be

16 september 2016, 20.15 — Kunstdagen Wittem, Kloosterbibliotheek, Wittem
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
Sam Wamper – Portrait of Light
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.kunstdagenwittem.nl

31 augustus 2016, 16.30  Opening academic year, Conservatorium Maastricht
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.conservatoriummaastricht.nl

24 augustus 2016, 20.00 — The International Holland Music Sessions, Muiderslot, Muiden
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
Sam Wamper – Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.tihms.com

23 augustus 2016, 20.00 — The International Holland Music Sessions, Protestantse Kerk, Schoorl
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
Sam Wamper – Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.tihms.com

22 augustus 2016, 19.00 — The International Holland Music Sessions, Hervormde Kerk, Den Hoorn
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
Sam Wamper – Portrait of Light
www.tihms.com 

21 augustus 2016, 11.00 — The International Holland Music Sessions, CC de Drommedaris, Enkhuizen
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
Sam Wamper – Portrait of Light
www.tihms.com

20 augustus 2016, 20.30 — The International Holland Music Sessions, Ruïnekerk, Bergen
Marathon Concert
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
Sam Wamper – Portrait of Light
www.tihms.com 

19 augustus 2016, 20.00 — The International Holland Music Sessions, Dorpskerk, Castricum
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
Sam Wamper – Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.tihms.com

2 juli 2016, 11.00 & 12.15 — Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
R. Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
www.kamermuziekfestival.nl

12 juni 2016 — Sint Janskerk, Maastricht
Concert in samenwerking met Vocaal Ensemble Lingua e Musica
www.lingua-e-musica.nl

20 mei 2016, 20.00 – CC Lokeren
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
Mathias Coppens - Trio Op. 2
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.lokeren.be

12 mei 2016, 20.30 – CC Strombeek
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.ccstrombeek.be

22 maart 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

20 maart 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

19 maart 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

18 maart 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

17 maart 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

11 maart 2016, 20.00 – Villarte, CC de Bogaard, Sint-Truiden
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
R. Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.debogaard.be

10 maart 2016, 20.30 – MUSICA et POETICA vzw
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

maart 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

maart 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

maart 2016, 12.30 – Middagconcerten, MIM, Brussel
R. Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.concertsdemidi.be

28 februari 2016, 11.00 – Westrand, CC Dilbeek
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.westrand.be

21 februari 2016, 11.00 – 30CC/Wagehuys, Leuven
R.Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
www.30cc.be

14 februari 2016, 11.00 – Bozar, Brussel
R. Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
Sam Wamper - Portrait of Light
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
www.bozar.be

31 januari 2016, 15.30 – Kunstkring Haaksbergen
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.kunstkringmuziek.nl

6 december 2015, 11.00 — CC Nova, Wetteren 
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
www.ccnovawetteren.be

22 november 2015, 15.00 — Koningshofconcerten, Schoten 
R. Schumann - Fantasiestücke, Op. 88 
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100: II. Andante con moto 
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
www.koningshofconcerten.be

22 november 2015, 11.00 — GC ‘t Gasthuis Wijnegem 
R.Schumann - Fantasiestücke, Op. 88 
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot, Op. 100: II. Andante con moto 
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
www.wijnegem.be

15 november 2015, 11.00 — JAT, Conservatorium Hasselt 
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
L. van Beethoven - Pianotrio nr. 6 in Es groot, Op. 70 no. 2
www.j-a-t.be

14 november 2015, 11.00 — Rotary Lanklaar, College Maasmechelen 
R. Schumann - Fantasiestücke, Op. 88 

6 september 2015, 11.00 — Klassiek in de Abdij, Jette 
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.essegem.be

30 augustus 2015, 11.00 — Openluchttheater, Valkenburg 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
Sam Wamper - Portrait of Light 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49 
www.orlandofestival.nl

26 augustus 2015, 15.00 — Parc Imstenrade, Heerlen 
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.orlandofestival.nl

25 augustus 2015, 20.00 — LIMBURGzaal, Parkstadtheater, Heerlen 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
www.orlandofestival.nl

24 augustus 2015, 17.00 — Aula Minor, Rolduc, Kerkrade 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.orlandofestival.nl

29 maart 2015, 11.00 — CC De Kollebloem, Puurs 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28  
Roel van Oosten - Pianotrio nr. 1 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.ccdekollebloem.be

maart 2015, 17.00 — Klarafestival, Bozar 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.klarafestival.be

maart 2015, 12.30 — Azijnfabriek, Den Bosch 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
Roel van Oosten - Pianotrio nr. 1 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.kamermuziekshertogenbosch.nl

maart 2015, 11.00 — GC Den Egger, Scherpenheuvel-Zichem 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
Roel van Oosten - Pianotrio nr. 1 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.denegger.be

28 februari 2015, 20.00 — De Kopermolen, Vaals 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
Roel van Oosten - Pianotrio nr. 1 
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100: II. Andante con moto 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.dekopermolenvaals.nl

22 februari 2015, 11.30 — Kunstkring, Echt 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
Roel van Oosten - Pianotrio nr. 1 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49 
www.kunstkringecht.nl

25 januari 2015, 11.00 — CC 't Getouw, Mol 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100: II. Andante con moto 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.getouw.be

21 december 2014, 11.00 — CC 't Schaliken, Herentals 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
Roel van Oosten - Pianotrio nr. 1 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.schaliken.be

19 december 2014, 22.30 — VondelCS, Vondelpark, Amsterdam 
Opium op 4 
www.radio4.nl

16 december 2014, 12.00 — Staten Generaal van de Klassieke Muziek, Bozar, Brussel 
Finale Supernova 2014 
www.muziekcentrum.be

24 november 2014, 20.00 — Kamermuziek Wageningen 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
Roel van Oosten - Pianotrio nr. 1 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.kamermuziekwageningen.nl

30 maart 2014, 14.30 — Chamber Studio at Kings Place, Londen, Verenigd-Koninkrijk 
Masterclasses met Simon Rowland-Jones en Susan Tomes 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.chamberstudio.org

27 maart 2014, 19.30 — Muziekgebouw, Eindhoven 
Masterclass met Menahem Pressler 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49 
www.muziekgebouweindhoven.nl

23 maart 2014, 15.30 — Hippolytuskerk, Hippolytushoef 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
Roel van Oosten - Pianotrio nr. 1 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.dekroonconcerten.nl

22 maart 2014, 20.00 — Festival ADMC, Illzach, Frankrijk 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.admc68.fr

15 maart 2014, 20.00 — Virenze Concerten, Kasteel Rijckholt 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101 
Roel van Oosten - Pianotrio nr. 1 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.petercaelen.com

1 februari 2014, 20.00 — Sint-Annakerk Aldeneik, Maaseik
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100: II. Andante con moto  
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.kerkaldeneik.be

31 januari 2014, doorlopend vanaf 20.00 — Nacht van de Klassieke Muziek, Conservatorium Maastricht 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.conservatoriummaastricht.nl

15 december 2013, 15.00 — De Hofnar, Valkenswaard 
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.hofnar.nl

13 december 2013, 20.00 — Auditorium Practimed - Medisch Centrum Tessenderlo
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.fortelimburg.be

december 2013, 12.00 — Parkstad Theater, LIMBURGzaal, Heerlen 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100: II. Andante con moto 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.parkstadlimburgtheaters.nl

december 2013, lunchconcert — Muziekgebouw Frits Philips, Kleine zaal, Eindhoven 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100: II. Andante con moto 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.muziekgebouweindhoven.nl

10 november 2013, 12.30 — Strabrecht Theater, Geldrop 
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49
www.kasteelgeldrop.nl

19 oktober 2013, 20.00 — Oosterkerk, Hoorn 
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100: II. Andante con moto 
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
www.oosterkerkhoorn.nl

13 oktober 2013, 11.00 — C-mine cultuurcentrum, Genk 
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100: II. Andante con moto 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
www.c-minecultuurcentrum.be

oktober 2013, 20.00 — Besloten huisconcert, Eindhoven 
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49

oktober 2013, 20.00 — Besloten huisconcert, Genk 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
F. Mendelssohn – Pianotrio nr. 1 in D klein, Op. 49

11 september 2013, 20.15 — Kunstdagen Wittem Kloosterbibliotheek Wittem 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.kunstdagenwittem.nl

23 juni 2013, 14.00 en 16.00 — Politiek Classique Festival Classique, Den Haag 
Programma n.t.b. 
www.festivalclassique.nl

20 juni 2013, 20.30 — Proef Classique Festival Classique, Den Haag 
Programma n.t.b. 
www.festivalclassique.nl

10 mei 2013, 19.00 — Hilton Den Haag Festival Classique 
Programma n.t.b. 
www.festivalclassique.nl

2 maart 2013, 20.00 — Protestants kerkje, Grevenbicht 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100
www.podiumkerkje.nl

10 februari 2013, 15.00 — Jong Artistiek Talent, Alden Biesen, Bilzen (B) 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100
www.j-a-t.be

februari 2013, 11.30 — Theater Het Park, Hoorn 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100
www.hetpark.nl

20 januari 2013, 14.30 — De Toonzaal, Den Bosch 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100
www.detoonzaal.nl

17 december 2012 — Besloten Kerstconcert AZM MECC Maastricht 
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100

13 december 2012, 19.30 — Sint Janskerk Maastricht
Voorprogramma van het Faust-Melnikov-Rudin Pianotrio
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100
www.theateraanhetvrijthof.nl

10 november 2012, 20.15 — Kunstenfestival Re:Converse Casino Beringen (B) 
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.reconverse.be

november 2012 — Slotconcert van het Kamermuziekfestival Maastricht Museum aan het Vrijthof, Maastricht 
Programma n.t.b. 
www.conservatoriummaastricht.nl

november 2012, 13.30 — Finale Ensembleconcours Kamermuziekfestival Hoorn
www.kamermuziekfestivalhoorn.nl

21 oktober 2012, 11.30 — Herberg Artistiek De Zwarte Ruiter, Gulpen 
J. Haydn - Pianotrio nr. 44 in E groot, Hob. XV:28 
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.herbergdezwarteruiter.nl

20 oktober 2012, 15.00 — Collectiepresentatie modelabel studioRUIG Dutch Design Week Eindhoven
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.studioruig.com 
www.ddw.nl

16 augustus 2012, 11.00 en 13.00 — Goethe-Institut, Grachtenfestival, Amsterdam 
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100
J. Brahms - Pianotrio nr. 3 in C klein, Op. 101
www.grachtenfestival.nl

6 juli 2012, 15.00 — Diploma-uitreiking, Conservatorium Maastricht
D. Shostakovich - Pianotrio nr. 2 in E klein, Op. 67
www.conservatoriummaastricht.nl

1 juli 2012, 10.00 — Festival van Vlaanderen, Maasmechelen 
F. Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es groot , Op. 100
www.b-classic.be

Media

Trailer Portraits

Live opname in Studio Toots voor de VRT-reeks 'Generatie K'
Felix Mendelssohn - Pianotrio no. 1 in d, I. Molto allegro agitato

Live opname in Studio Toots voor de VRT-reeks 'Generatie K'
Felix Mendelssohn - Pianotrio no. 1 in d, II. Andante con moto tranquillo 

Live opname in Studio Toots voor de VRT-reeks 'Generatie K'
Felix Mendelssohn - Pianotrio no. 1 in d, III. Scherzo: Leggiero e vivace 

Live opname in BOZAR, Paleis voor Schone Kunsten Brussel
Sam Wamper - Portrait of Light

 
Nieuwsbrief

Wilt u graag maandelijks op de hoogte blijven van onze concerten en andere projecten?
Vul dan hieronder uw gegevens in.