Logo Mosa Trio

“Het Mosa Trio speelt bijzonder meeslepend, fantasierijk en levendig. Hun musiceren is retorisch aangrijpend, stilistisch gevarieerd and minutieus vormgegeven. Ik heb het geluk om veel fantastische kamermuziek ensembles te horen, maar slechts zelden hoor ik een ensemble dat zo kenmerkend en persoonlijk is als het Mosa Trio.” — Mark Steinberg, Brentano String Quartet —

Dit is een zeer treffende beschrijving van het Mosa Trio door Mark Steinberg (Brentano String Quartet). Door de bijna onuitputtelijke energie die de leden van het jonge Nederlands-Belgische pianotrio steken in het doorgronden van hun repertoire, bevatten hun vertolkingen een grote expressie, veel innerlijke diepgang en een homogene interpretatie. Dit laat het trio horen in een breed repertoire dat reikt van vroeg klassiek tot hedendaags klassiek. Bovendien tonen ze een grote interesse in de uitvoeringspraktijken van deze  stijlperiodes. Hierdoor blinkt het trio naast technisch meesterschap uit in de veelzijdigheid van zijn vertolkingen. 

2020-2021

Nu het huidige seizoen zijn einde nadert, hebben we alvast de agenda voor het volgende seizoen geüpdatet. Je kan ons terugvinden op podia doorheen Nederland, met ook enkele haltes in België. Ook zullen we in november Beethovens Tripelconcert spelen met het Bergens Symfonie Orkest. Kortom: we hopen u ook in 2022-2023 weer te mogen zien op een van onze concerten.

Mosa Trio

Mede door hun kenmerkende manier van spelen is het “always a great experience for the audience to attend one of their concerts”, aldus Vincent Coq, pianist van het vermaarde Trio Wanderer. Door de spannende programmakeuze is een concert van het Mosa Trio altijd een belevenis. Het trio programmeert graag verschillende contrasterende stijlen binnen een concert waardoor het publiek enerzijds altijd iets hoort waar het van houdt en anderzijds ook vaak in aanraking komt met iets wat nieuw voor ze is. En zoals Festival Classique in 2013 optekende: “Of de stukken nu mijmerend of speels klinken, het Mosa Trio weet het publiek bij ieder deel mee te trekken in de muziek tot het de noten bijna kan vóelen. Het Mosa Trio is goed in het creëren van een verhaal voor het publiek.” Ook de inlevende manier waarop het trio de muzikale werken toelicht, draagt bij aan het scheppen van een verhaal. Zeker bij hedendaags klassiek werk levert dit voor het publiek vaak nieuwe inzichten op.

De internationale carrière van het Mosa Trio nam een vlucht na het winnen van prijzen op een groot aantal wedstrijden zoals het 14e Concours International de Musique de Chambre de Lyon (2018, FR), het 31e FNAPEC Concours européen Musique d’Ensemble (2017, FR), de International Orlando Competition (2015, NL), de ‘Supernova – the Future Sound of Classical Music’ (2014, BE), het Concours International de Musique de Chambre d’Illzach (2013, FR) en de Storioni Ensemblewedstrijd (2012, NL). Het Mosa Trio was tevens halve finalist van de prestigieuze Melbourne International Chamber Music Competition (2018, AU).

Sindsdien heeft het Mosa Trio in veel grote zalen van de Lage Landen gespeeld, waaronder het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven en BOZAR (Brussel). Daarnaast heeft het wereldwijd concerten gegeven in Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Luxemburg, Australië en China. In 2017 was het Mosa Trio ‘Ensemble en Résidence’ op het beroemde Festival International de Piano de La Roque d’Anthéron. In 2018 voerde het trio Beethovens Tripelconcerto uit met het Orchestre de l’Opéra de Lyon onder leiding van Bernhard Kontarsky.

“I listened to the Mosa Trio with the utmost pleasure: three young instrumentalists who master their craft and play together with passion. Not only their technical level and their storytelling, but also the interest they display towards different style periods makes their interpretations interesting.” — Jacques Ogg, clavecinist en artistiek directeur Lyra Baroque Orchestra —

Het Mosa Trio heeft tientallen live radio- en tv-uitzendingen op zijn naam staan, waaronder een concertregistratie voor het programma ‘Generatie K’ op Canvas (VRT), opnames voor Klara tijdens het Klarafestival en voor Radio 4 in het Concertgebouw Amsterdam. Naast deze opnames bracht het trio in 2018 zijn debuut-cd ‘Portraits’ uit op het label Antarctica Records.

Behalve op het podium brengen de musici van het Mosa Trio ook graag op andere manieren hun passie voor klassieke muziek over op anderen. Zo geven ze regelmatig masterclasses en workshops, o.a. op de Sichuan Conservatory of Music (China) en de Orlando Festival Samenspel Cursus.

Het Belgisch-Nederlandse Mosa Trio dankt zijn naam aan ‘Mosa Trajectum’, de Latijnse naam voor de stad Maastricht. Het trio werd gecoacht aan het Conservatorium Maastricht door Henk Guittart (Schönberg Quartet) en Tonie Ehlen. Vervolgens studeerde het in Parijs bij Trio Wanderer en dankzij de European Chamber Music Academy aan instituten als het Conservatoire National Supérieur in Parijs en de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. Het trio volgde masterclasses bij o.a. Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), Johannes Meissl (Artis Quartet), Hatto Beyerle (Alban Berg Quartet), Mark Steinberg (Brentano Quartet) en Avedis Kouyoumdjian.

“I highly recommend the Mosa Trio. My colleagues of Trio Wanderer had the opportunity to hear them in numerous occasions. They have a very high standard of academic achievement as well as superb artistic and technical qualities. It is always a great experience for the audience to attend one of their concerts.” — Vincent Coq, pianist Trio Wanderer —


Onze concerten vinden doorgaans plaats in beroemde concertzalen of prachtige monumentale gebouwen. Maar we vinden het ook een spannende uitdaging om onze muziek elders aan een heel ander publiek te laten horen. Zo hebben we onder andere een show van het prachtige modelabel studioRUIG nog wat ruiger gemaakt met het 2e pianotrio van Shostakovich. En onze vertolking van Sam Wampers ‘Portrait of Light’ schitterde nog wat extra door de fantasierijke animatie ‘The Miraculous Adventure Machine’ van Xander Wiersma die te zien was in museum de Kunsthal in Rotterdam. Er staan projecten in combinatie met dans, woord en theater in de planning.

In de loop der tijd zijn we ons naast de grote klassieke meesterwerken steeds meer gaan verdiepen in nieuwe, hedendaagse muziek. Groot plezier hebben we bijvoorbeeld beleefd aan de trio’s van Roel van Oosten (1992) en Sam Wamper (2015). Met ‘Portrait of Light’ van Wamper wonnen we zelfs de prijs voor de mooiste uitvoering van het hedendaagse opdrachtwerk op de Orlando Competition. In 2016 schreef de Vlaamse componist Mathias Coppens in opdracht van ons een trio: een prachtig, zeer karaktervol stuk speciaal voor ons. Fantastisch!

We hebben als ensemble een uitermate intensieve manier van werken. We studeren onze partijen en analyseren de volledige partituur. We spelen voor en met elkaar, zoeken naar een homogene, transparante klank maar blijven toch oor houden voor de drie afzonderlijke karakters binnen het trio. We praten en discussiëren en af en toe ruziën we zelfs over de muziek. Dit leidt er uiteindelijk toe dat we ons de muziek zo eigen maken dat we in totale vrijheid kunnen musiceren. Dat ons publiek dit kan aanvoelen, geeft ons veel voldoening.

We hebben alle drie zeer uiteenlopende karakters en kwaliteiten. Op een bepaalde manier vullen die elkaar uitstekend aan, waardoor we elkaar in balans houden. Bram heeft een uitzonderlijk goed oor: hij weet precies wat hij hoort en ook wat hij wil in de muziek. Hij streeft altijd naar een emotioneel eerlijke manier van musiceren en transparantie in de samenklank. Hij is een snel en druk baasje, maar slaagt er toch in om altijd en overal te laat te komen! Paul oogt misschien niet als de allersnelste, maar dat komt enkel doordat hij zijn energie spaart: zijn reactiesnelheid is ongeëvenaard, wellicht door zijn jarenlange training in pingpong. Paul heeft een onuitputtelijke gedrevenheid om een stuk zowel mentaal als fysiek onder de knie te krijgen. Hij laat altijd op bedachtzame wijze zijn visie op onze interpretatie horen. Alexandra daarentegen is veel intuïtiever: zij volgt vaak meer haar hart dan haar hoofd. Dit leidt geregeld tot overleg, maar juist ook tot de mooiste muzikale momenten.

Behalve collega’s zijn we gedurende onze 9-jarige gezamenlijke carrière ook goede vrienden geworden. We hebben tijdens, maar zeker ook voor en na het musiceren veel lol met elkaar. Het Mosa Trio wordt eigenlijk gevormd door Alexandra, Paul, Bram en een stapel gezelschapsspellen. Zo harmonieus als we samen musiceren, zo antagonistisch gaat het er bij onze gezelschapsspellen aan toe. Dat houdt onze relatie prima in balans. Over relaties gesproken: onze twee strijkers zijn niet alleen goede vrienden, maar vormen zelfs een koppeltje.

We zijn heel dankbaar voor de vele mooie ervaringen die wij met zijn drieën hebben mogen beleven. Zo was de omhelzing van Eric Heidsieck een onvergetelijk moment. Als legendarische Franse pianist was hij juryvoorzitter van het Concours International de Musique de Chambre d’Illzach. Vaak luistert een jury tijdens een wedstrijd beoordelend en afstandelijk, maar hij was tot tranen geroerd door onze vertolking. De grootste eer voor een musicus is uiteindelijk om zijn publiek emotioneel te raken, of het nu muzikale leken, kenners of zelfs meesterpianisten zijn.

Musici
Alexandra Van Beveren (1988, Genk) begon haar vioolstudies aan de muziekacademie van Dilsen-Stokkem bij Michel Pieters. Op twaalfjarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Conservatorium Maastricht. Daar behaalde ze in 2010 haar Bachelordiploma in de klas van Maarten Veeze.  In 2009 studeerde Alexandra een half jaar in het Guisseppe Verdi Conservatorio van Milaan bij Prof. Giovanna Polacco.

Haar “Master in Performance” behaalde zij in 2012 ‘with Distinction’ bij Simon Fischer aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen. Deze studie werd mede mogelijk gemaakt door de steun van STROOM beurs Limburg, VSB beurs, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rotary beurs en Dexia beurs. Alexandra volgde masterclasses bij o.a. Liviu Prunaru, Yair Kless, David Takeno, Zvi Zeitlin en Thomas Brandis.

Alexandra was meermaals finaliste van de wedstrijd Jong Tenuto en tweemaal prijswinnaar op het Prinses Christina Concours in Maastricht. Ook werd Alexandra laureate van Dexia Classics en van de Forte Audities. In 2009 won ze met het fluitkwartet “Déli Quartet” de 1e prijs op het Concorso Internazionale di Musica da Camera in Milaan.

Naast haar solo- en kamermuziekspel speelt Alexandra in diverse orkesten. Ze is lid van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en speelt regelmatig met het Nederlands Kamerorkest, het Antwerp Symphony Orchestra en het Orchestre Philharmonique de Luxembourg. Zo werkte ze met dirigenten als Sir Collin Davis, Lahav Shani, Valeri Gergiev en Yannick Nézet-Séguin. 

Paul Stavridis (1990, Genk) begon op negenjarige leeftijd zijn cellostudie aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Genk in de klas van Anthony Gröger. Vanaf 2004 maakte hij daar deel uit van de Jong Talenten Klas. Sinds 2006 studeerde Paul aan het Conservatorium Maastricht in de klas van Mirel Iancovici. In 2014 rondde hij hier zijn Master ‘cum laudé’ af bij Mirel Iancovici en Marc Vossen.

Reeds op jonge leeftijd nam Paul deel aan het bekende kamermuziekfestival van Kuhmo in Finland en aan masterclasses in binnen- en buitenland. Zo kreeg hij onder meer les van gerenommeerde cellisten als Uzi Wiesel, Xenia Jankovic, Leonid Gorokhov en Wolfgang Boettcher.

In 2008 soleerde Paul met het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek en in datzelfde jaar was hij laureaat van de wedstrijd Dexia Classics. In 2010 won hij een gouden medaille met felicitaties van de jury op het 27e Concours Luxembourgeois et Européen pour Jeunes Solistes. Voorts soleerde Paul met het Arka Symfonie Orkest in de Rococo Variaties van Tchaikovsky en won hij in februari 2015 de publieksprijs van de Forte audities.

Sinds september 2016 is Paul plaatsvervangend aanvoerder in het Orchestre Philharmonique Royal de Liège. Verder speelt hij regelmatig met het Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic en Philharmonie Zuidnederland.

Concertpianist Bram de Vree (1989, Valkenswaard) speelt zowel in de Lage Landen als wereldwijd veel concerten. Vooral als pianist van het Belgisch-Nederlandse Mosa Trio toert hij de wereld rond. Bram debuteerde op dertienjarige leeftijd als solist met een pianoconcert van Haydn. Sindsdien heeft hij met diverse internationale orkesten gesoleerd zoals het Orchestre de l'Opéra de Lyon, het Amman Symphony Orchestra, het Conservatoriumorkest Maastricht en het Universiteitsorkest Maastricht. Bram gaf solorecitals in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Griekenland.

Zowel solo als met het Mosa Trio heeft Bram tientallen live radio- en tv-uitzendingen in binnen- en buitenland op zijn naam staan. In 2010 nam Bram zijn solo debuut-cd op.

Bram heeft als kamermusicus en als solist prijzen gewonnen op een groot aantal wedstrijden zoals het Concours International de Musique de Chambre de Lyon (2018, FR), het FNAPEC Concours européen Musique d’Ensemble (2017, FR), de International Orlando Competition (2015, NL), de Storioni Ensemblewedstrijd (2012, NL), de Music Award Maastricht (2010), het Prinses Christina Concours (2009) en het Jong Muziektalent Nederland (2006). Bram neemt zelf ook geregeld zitting in jury’s van (kamer)muziekcompetities.

Bram volgde lessen bij o.a. Ineke Bosch, Joop Celis en Mieke van der Aalst. In 2013 behaalde hij zijn masterdiploma met een 10 met onderscheiding aan het Conservatorium Maastricht. Hij volgde de masterstudie bij Tonie Ehlen in Maastricht en Håkon Austbø in Oslo. Ook volgde hij lessen bij clavecinist en fortepianospeler Jacques Ogg. Naast deze reguliere studies volgde Bram zowel solo als met het Mosa Trio talloze masterclasses bij o.a. Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), Hatto Beyerle (Alban Berg Quartet), Mark Steinberg (Brentano Quartet), Valentina Berman, Paolo Giacometti, Ronald Brautigam, Ralph van Raat en Rian de Waal. 

Bram is sinds 2013 pianodocent bij het Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard. Daarnaast heeft hij masterclasses en workshops gegeven op de Sichuan Conservatory of Music (China), de Orlando Festival Samenspel Cursus, de vooropleiding voco en de jong talentklas van het Conservatorium Maastricht, was hij jurylid van de landelijke graadexamens van de European Piano Teachers Association in Maastricht en is hij ambassadeur van het Limburgs Pianofestival. Sinds 2019 begeleidt Bram als Master Coach masterstudenten van het Conservatorium Maastricht bij hun scriptie. Sinds 2020 is hij op hetzelfde conservatorium Coördinator van de Kamermuziekafdeling. 

Zowel Brams bachelorscriptie ‘Beethoven: van manuscript tot moderne uitgave’ als zijn masterscriptie 'Een levende cadenza' werden genomineerd voor de EPTA Frans Schreuderprijs en werden gepubliceerd in het Piano Bulletin van de European Piano Teachers Association. De masterscriptie werd ook genomineerd voor de Zuyd scriptieprijs 2013.

 
Agenda

27 oktober 2023, 20.15 — De Maaspoort, Venlo
L. van Beethoven - Tripelconcert in C groot, Op. 56
met het Venloos Symfonie Orkest o.l.v. Rolf Prejean
www.maaspoort.nl

20 november 2023, 20.15 — Kamermuziek Wageningen
R. Schumann - Pianotrio nr. 2 in F, Op. 80
G. Fauré - Pianotrio in d klein, Op. 120
L. van Beethoven - Pianotrio in D groot, Op. 70 nr. 1, 'Geister'
www.kamermuziekwageningen.nl

26 mei 2024, 14.30 — Excellent Concerten, Eijsden
R. Schumann - Pianotrio nr. 2 in F, Op. 80
G. Fauré - Pianotrio in d klein, Op. 120
L. van Beethoven - Pianotrio in D groot, Op. 70 nr. 1, 'Geister'
www.petercaelen.com

31 mei 2024, 20.15 — Orgelpark, Amsterdam
R. Nasveld - Hanging Around
www.orgelpark.nl

16 juni 2024, 20.00 — Kamermuziek Mook en Middelaar
R. Schumann - Pianotrio nr. 2 in F, Op. 80
G. Fauré - Pianotrio in d klein, Op. 120
L. van Beethoven - Pianotrio in D groot, Op. 70 nr. 1, 'Geister'
www.kamermuziekmookenmiddelaar.nl

31 maart, 20.15 — CC De Adelberg, Lommel
Mosa Trio & Karel Schoofs, hobo
G. Telemann - Trio sonate
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes, Op. 21
K. Aho - Seven Inventions and Postlude
J. Haydn - Pianotrio in Es, Hob. XV:3
B. Martinu - Hobo Kwartet, H 315
www.ccdeadelberg.nl

12 februari 2023, 12.00 — Kasteel Geldrop
L. van Beethoven - Pianotrio in D groot, Op. 70 nr. 1, 'Geister'
Mosaic: miniaturen voor pianotrio
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.kasteelgeldrop.nl

5 februari 2023, 15.00 — PLT Heerlen
L. van Beethoven - Pianotrio in D groot, Op. 70 nr. 1, 'Geister'
Mosaic: miniaturen voor pianotrio
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.plt.nl

21 januari 2023, 13.00 — Theater aan het Vrijthof, Maastricht
Componistendag Haydn
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV: 28
L. van Beethoven - Pianotrio in D groot, Op. 70 nr. 1, 'Geister'
www.theateraanhetvrijthof.nl

8 januari 2023, 11.30 — Concerten Vlissingen
Uitgesteld wegens ziekte
www.concertenvlissingen.nl

18 december 2022, 14.30 — Slotconcerten, Zeister Slot
L. van Beethoven - Pianotrio in D groot, Op. 70 nr. 1, 'Geister'
E. Carter - Epigrams
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.slotconcerten.nl

16 december 2022, 12.00, Amuz, Antwerpen
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.middagconcerten.be

27 november 2022, 15.00, Grote Kerk, Schermerhorn
L. van Beethoven - Tripelconcert in C groot, Op. 56
met het Bergens Symfonie Orkest o.l.v. Arno van Raaphorst
www.bergenssymfonieorkest.nl

26 november 2022, 20.00, Cultuurkoepel, Heiloo
L. van Beethoven - Tripelconcert in C groot, Op. 56
met het Bergens Symfonie Orkest o.l.v. Arno van Raaphorst
www.bergenssymfonieorkest.nl

20 november 2022, 11.00 — JAT, Hasselt
L. van Beethoven - Pianotrio in D groot, Op. 70 nr. 1, 'Geister'
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.jatal.be

27 september 2022, 20.15 — Stichting Alkmaarse Kamermuziek
L. van Beethoven - Pianotrio in D groot, Op. 70 nr. 1, 'Geister'
E. Carter - Epigrams
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.alkmaarsekamermuziek.nl

20 augustus 2022, 16.30 — Orlando Festival, Theater Kerkrade
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
J. Haydn - Pianotrio in E groot, Hob. XV: 28
www.orlandofestival.nl

12 mei 2022, 20.30 — Festival der Voorkempen, Schilde
G. Fauré - Pianotrio in d klein, Op. 120
J. Haydn - Pianotrio in Es groot Hob. XV:36
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.festivaldervoorkempen.be

1 mei 2022, 16.00 — Kunstdagen Wittem
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
G. Fauré - Pianotrio in d klein, Op. 120
Mosaic: Miniatures voor pianotrio
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.kunstdagenwittem.nl

7 april 2022, 20.15 — Dorpskerk, Westmaas
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
G. Fauré - Pianotrio in d klein, Op. 120
Mosaic: Miniatures voor pianotrio
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.cchw.nl

6 maart 2022, 11.00 — CC Ter Dilft, Kasteel d'Ursel
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
Mosaic: Miniatures voor pianotrio
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.terdilft.be

5 februari 2022, 20.00 — Big Little Music, De Bijloke, Gent
G. Fauré - Pianotrio in d klein, Op. 120
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.bijloke.be

4 februari 2022, 20.30 — Het Jagthuis Kamermuziek, Nederhorst Den Berg
G. Fauré - Pianotrio in d klein, Op. 120
J. Haydn - Pianotrio in Es groot, Hob. XV:36
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.jagthuis.nl

30 januari 2022, 15.00 — Koningshofconcerten, Schoten
G. Fauré - Pianotrio in d klein, Op. 120
A. Dvorak - Pianotrio nr. 1 in Bes groot, Op. 21
www.koningshofconcerten.com

22 januari 2022, 20.30 — Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
Mosa Trio & Karel Schoofs, hobo
Concert uitgesteld tot 2022-2023 wegens lockdown
www.plt.nl

29 August 2021, 15.00 — Concerten Witte Kerk, Heiloo
G. Fauré - Piano Trio in D minor, Op. 120
J. Haydn - Piano Trio in E flat major, Hob. XV:36
A. Dvorak - Piano Trio no. 1 in B flat major, Op. 21
www.concertenwittekerk.nl

28 August 2021, 20.15 — Nieuwe Huys Concerten, Zaandam
G. Fauré - Piano Trio in D minor, Op. 120
J. Haydn - Piano Trio in E flat major, Hob. XV:36
A. Dvorak - Piano Trio no. 1 in B flat major, Op. 21
www.nieuwehuysconcerten.nl

18 July 2021, 14.30 & 19.00 — International Holland Music Sessions, Den Hoorn
J. Haydn - Piano Trio in E flat major, Hob. XV:36
Mosaic: Miniatures for Piano Trio
A. Dvorak - Piano Trio no. 1 in B flat major, Op. 21
www.ihms.nl

9 July 2021, 16.00 — Festival Classique!, Almere
Mosaic: Miniatures for Piano Trio
Dmitri Shostakovich - Piano Trio no. 2 in E minor, Op. 67
www.goederedeconcerten.nl

1 July 2021, 20.00 — Arte Amanti, Moorsel
J. Haydn - Piano Trio in E flat major, Hob. XV:36
Mosaic: Miniatures for Piano Trio
Dmitri Shostakovich - Piano Trio no. 2 in E minor, Op. 67
www.arte-amanti.be

6 May 2021, 20.30 - Festival der Voorkempen, Kerk Schilde-Bergen
Postponed due to COVID-19
www.festivaldervoorkempen.be

6 Februari 2021, 20.30 — Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
Mosa Trio & Karel Schoofs, oboe
Postponed due to COVID-19
www.plt.nl

29 January 2021, 20.15 — Muziekgebouw Eindhoven
This concert will also be available through a live stream
L. van Beethoven - Piano Trio in B flat major 'Archduke', Op. 97
www.muziekgebouweindhoven.nl

8 January 2021, 20.00 — CC Brasschaat On Air
Streaming concert
J. Haydn - Piano Trio in E flat major, Hob. XV:36
Mosaic: Miniatures for Piano Trio
L. van Beethoven - Piano Trio in B flat major 'Archduke', Op. 97
www.brasschaat.be

13 December 2020, 15.00 — Maaspoort, Venlo
Postponed due to COVID-19
L. van Beethoven - Triple concerto, Op. 56
Venloos Symfonie Orkest, conductor Rolf Prejean
www.hetvso.nl

22 November 2020, 15.00 — Koningshofconcerten, Schoten
Postponed due to COVID-19
www.koningshofconcerten.be

15 November 2020, 11.00 — CC Ter Dilft, Kasteel d'Ursel
Postponed due to COVID-19
www.terdilft.be

17 October 2020, 20.00 — Nieuwe Huys Concerten Zaandam
Mosaic: Miniatures for Piano Trio
L. van Beethoven - Piano Trio in B flat major 'Archduke', Op. 97
www.nieuwehuysconcerten.nl

6 June 2020, 15.00 — Dag in de Branding
Live-stream at Piano's Maene Rekem
www.dagindebranding.nl

29 May 2020, 12.00 — Middagconcerten van Antwerpen, Amuz
Concert postponed due to COVID-19
www.middagconcerten.be

12-26 May 2020 — Osaka International Chamber Music Competition
Competition postponed due to COVID-19
www.jcmf.or.jp

7 May 2020, 20.30 — Festival der Voorkempen, Schilde
Concert postponed due to COVID-19
www.festivaldervoorkempen.be

25 April 2020, 15.30 — Het Jagthuis, Nederhorst den Berg
Concert cancelled due to COVID-19
www.jagthuis.nl

3 April 2020, 20.00 — Arte Amanti, Chapel of Melle-Vogelhoek
Concert postponed due to COVID-19
www.arte-amanti.be

1 March 2020 — MG Concerts, Brussels
Private concert
J. Haydn - Piano Trio in E flat major, Hob. XV:36
Mosaic: Miniatures for Piano Trio
L. van Beethoven - Piano Trio in B flat major 'Archduke', Op. 97

9 February 2020, 11.00 — CC Nova, Wetteren
J. Haydn - Piano Trio in E flat major, Hob. XV:36
Mosaic: Miniatures for Piano Trio
L. van Beethoven - Piano Trio in B flat major 'Archduke', Op. 97
www.ccnovawetteren.be

19 Januari 2020, 11.00 — Conservatorium Maastricht
L. van Beethoven - Triple concerto, Op. 56
University Orchestra Maastricht, conductor Raymond Spons
www.um-orkest.com

17 January 2020, 20.00 — Conservatorium Maastricht
L. van Beethoven - Triple concerto, Op. 56
University Orchestra Maastricht, conductor Raymond Spons
www.um-orkest.com

13 October 2019, 18.00 — Les Amis de la Musique, Vaison-la-Romaine, FR.
W.A. Mozart - Piano Trio in B flat major, KV. 502
P. Stanhope - Pulses
L. van Beethoven - Piano Trio in B flat major 'Archduke', Op. 97
www.amisdelamusique.com

5 October 2019, 20.00 — Kasteelconcerten Ravenhof, Stabroek
W.A. Mozart - Piano Trio in B flat major, KV. 502
P. Stanhope - Pulses
L. van Beethoven - Piano Trio in B flat major 'Archduke', Op. 97
www.kasteelconcerten.be

22 April 2019, 14.00 — Podium Klassiek Eindhoven
W.A. Mozart - Piano Trio in B flat major, KV. 502
Maurice Ravel - Piano Trio in A minor
www.podiumklassiekeindhoven.nl

14 April 2019, 20.00 — Stichting Kamermuziek Mook & Middelaar
W.A. Mozart - Piano Trio in B flat major, KV. 502
J. Brahms - Piano Trio no. 3 in C minor, Op. 101
Maurice Ravel - Piano Trio in A minor
www.kamermuziekmookenmiddelaar.nl

14 April 2019, 11.30 — Concerten Vlissingen
J. Brahms - Piano Trio no. 3 in C minor, Op. 101
Joseph Haydn - Piano Trio in E flat major, Hob. XV:36
Maurice Ravel - Piano Trio in A minor
www.concertenvlissingen.nl

12 April 2019 — Arte Amanti, Waterkasteel Moorsel
Joseph Haydn - Piano Trio in E Major, Hob. XV:28
P. Stanhope - Pulses for Piano Trio
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.arte-amanti.be

23 February 2019 — Conservatory Maastricht
Masterclass at the Orlando Chamber Music Course
www.orlandofestival.nl

11 December 2018, 20.15 — CC Maasmechelen
W.A. Mozart - Piano Trio in B flat major, KV. 502
J. Brahms - Piano Trio no. 3 in C minor, Op. 101
P. Stanhope - Pulses for Piano Trio
G. Fauré - Piano Trio in D minor, Op. 120
www.ccmaasmechelen.be

21 November 2018, 13.15 — Birmingham International Piano Chamber Music Festival
Joseph Haydn - Piano Trio in E flat major, Hob. XV:36
Maurice Ravel - Piano Trio in A minor
www.bcu.ac.uk

10 November 2018, 20.15 — Concertgemaal, Amsterdam
Joseph Haydn - Piano Trio in E flat major, Hob. XV:36
Maurice Ravel - Piano Trio in A minor
P. Stanhope - Pulses for Piano Trio
J. Brahms - Piano Trio no. 3 in C minor, Op. 101
www.concertgemaal.nl

1-6 November 2018 — Paris, France
ECMA session in cooperation with the CNSMD Paris
www.ecma-music.com

21 October 2018, 11.30 — Kunstkring Echt
W.A. Mozart - Piano Trio in B flat major, KV. 502
P. Stanhope - Pulses for Piano Trio
J. Brahms - Piano Trio no. 3 in C minor, Op. 101
www.kunstkringecht.nl

20 October 2018, 20.00 — Excellent Concerten, Eijsden
W.A. Mozart - Piano Trio in B flat major, KV. 502
G. Fauré - Piano Trio in D minor, Op. 120
P. Stanhope - Pulses for Piano Trio
J. Brahms - Piano Trio no. 3 in C minor, Op. 101
www.petercaelen.com

20 October 2018, 12.30 — Azijnfabriek, Den Bosch
W.A. Mozart - Piano Trio in B flat major, KV. 502
P. Stanhope - Pulses for Piano Trio
J. Brahms - Piano Trio no. 3 in C minor, Op. 101
www.kamermuziekshertogenbosch.nl

6 October 2018, 13.00 — Muziekgebouw, Eindhoven
Masterclass by Menahem Pressler 
Cancelled due to health issues of Menahem Pressler
www.muziekgebouweindhoven.nl

1-8 July 2018 — Melbourne, Australië
Melbourne International Chamber Music Competition
www.musicaviva.com.au

27 May 2018, 14.00 — 't Veilinghuis, Sint-Truiden
Private concert for the Orde van den Prince

20-26 May 2018 — Schloss Grafenegg, Austria
ECMA session in cooperation with the University of Music and Performing Arts Vienna
www.ecma-music.com

13 May 2018, 11.00 — GC ’t Blikveld, Bonheiden
Joseph Haydn - Piano Trio in E Major, Hob. XV:28
Sam Wamper - Portrait of Light
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
www.bonheiden.be

22 April 2018, 16.00 — New Masters on Tour, Muiderberg
Joseph Haydn - Piano Trio in E Major, Hob. XV:28
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
Franz Schubert - Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.concertaanzee.com

4 March 2018, 11.30 — Concerten Vlissingen
Due to a hand injury of Paul, this concert had to be cancelled.
www.concertenvlissingen.nl

3 March 2018, 9.30 — SMK Parkstad, Kerkrade
Masterclass at the Orlando Chamber Music Course
www.orlandofestival.nl

1 March 2018, 20.15 — CC Maasmechelen
Due to a hand injury of Paul, this concert had to be cancelled.
www.ccmaasmechelen.be

6 February 2018, 12.30 — Theater Ludens, Voorburg
Joseph Haydn - Piano Trio in E Major, Hob. XV:28
Sam Wamper - Portrait of Light
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
www.theaterludens.nl

31 January 2018, 12.30 — Middagconcerten, MiM, Brussel
Franz Schubert - Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.concertsdemidi.be

28 January 2018, 11.00 — CC ’t Getouw, Mol
Joseph Haydn - Piano Trio in E Major, Hob. XV:28
Sam Wamper - Portrait of Light
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
www.getouw.be

27 January 2018, 20.00 — Sint-Annakerk Aldeneik, Maaseik
Release concert cd 'Portraits'
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
Mathias Coppens - Trio op. 2
Dmitri Shostakovich - Piano Trio no. 2 in E minor, Op. 67
Information
Reservations: jmmaaseik@gmail.com

23 January 2018 — New Masters on Tour, Slovenska Filharmonia, Slovakia
Joseph Haydn - Piano Trio in E Major, Hob. XV:28
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich - Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.tihms.nl

23 January 2018 — Mirror Hall, Bratislava, Slovakia
Joseph Haydn - Piano Trio in E Major, Hob. XV:28
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich - Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67

21 January 2018, 14.30 — New Masters on Tour, Concertgebouw Amsterdam
Release concert cd 'Portraits'
Joseph Haydn - Piano Trio in E Major, Hob. XV:28
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich - Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.concertgebouw.nl

15 January 2018, 20.15 — New Masters on Tour, Hervormde Kerk, Den Hoorn
Joseph Haydn - Piano Trio in E Major, Hob. XV:28
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich - Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.tihms.nl

26 November 2017, 17.00 — Festival de Musique au Château de Bourglinster, Luxemburg
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
Mathias Coppens - Trio op. 2
Franz Schubert - Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.bourglinsterfestival.eu

12 November 2017, 11.30 — CC Merksem
Joseph Haydn - Piano Trio in E Major, Hob. XV:28
Mathias Coppens - Trio op. 2
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
www.ccmerksem.be

8 November 2017, 12.30 — Musique à midi, Luik
Joseph Haydn - Piano Trio in E Major, Hob. XV:28
Mathias Coppens - Trio op. 2
Franz Schubert - Piano Trio no. 2 in E-flat, Op. 100: II. Andante con moto
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor: I. Modéré & II. Pantoum
www.oprl.be

8 October 2017, 12.00 — Kasteelconcerten Geldrop
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
Mathias Coppens - Trio op. 2
Franz Schubert - Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.kasteelgeldrop.nl

1 October 2017, 11.00 — CC Kruispunt, Diksmuide
Joseph Haydn - Piano Trio in E Major, Hob. XV:28
Mathias Coppens - Trio op. 2
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
www.cckruispunt.be

8 September 2017, 20.00 — K&K Festival, Austria
Molln, Nationalparkzentrum
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.ecma-music.com

3-9 September 2017 — Europäisches Kulturforum Großraming
ECMA session in Großraming, Austria
www.ecma-music.com

23 August 2017, 20.00 — Zomeravondconcerten aan Zee, Waterlandkerkje
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
Mathias Coppens - Trio op. 2
Franz Schubert - Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.zomeravondconcertenaanzee.nl

22 August 2017, 19.30 — Kapel de Rozenkrans, Oostduinkerke
Robert Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
Franz Schubert - Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100: II. Andante con moto
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
www.casinokoksijde.be

15 August 2017, 18.30 — Festival international de piano, La Roque d’Anthéron, France
Parc du Château de Florans
www.festival-piano.com

14 August 2017, 18.30 — Festival international de piano, La Roque d’Anthéron, France
Peynier, Cours Albéric Laurent
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
www.festival-piano.com

13 August 2017, 18.30 — Festival international de piano, La Roque d’Anthéron, France
Les Baux-de-Provence, Place de l'église Saint-Vincent
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
www.festival-piano.com

12 August 2017, 18.30 — Festival international de piano, La Roque d’Anthéron, France
Franz Schubert - Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.festival-piano.com

10 August 2017, 18.30 — Festival international de piano, La Roque d’Anthéron, France
Lançon-de-Provence, Place du Champ de Mars
Maurice Ravel - Piano Trio in A Minor
www.festival-piano.com

8 August 2017, 18.30 — Festival international de piano, La Roque d’Anthéron, France
Sénas, Cour Maurin
Franz Schubert - Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.festival-piano.com

3-5 July 2017 — cd-recording for Antarctica Records, Academiezaal, Sint-Truiden
Mathias Coppens - Trio op. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich - Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.antarctica-records.eu

26 June 2017, 20.00 — private concert, Eindhoven
Mathias Coppens - Trio op. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich - Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67

7-14 May 2017 — Schloss Grafenegg, Austria
ECMA session in cooperation with the University of Music and Performing Arts Vienna
www.ecma-music.com 

May 2017, 11.00 — Sint-Annakerk Aldeneik, Maaseik
Maurice Ravel – Piano Trio in A Minor
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
Tickets & info

6 May 2017, 12.30 — Azijnfabriek, Den Bosch
Maurice Ravel – Piano Trio in A Minor
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.kamermuziekshertogenbosch.nl

27 April 2017, 20.15 — Neerdorpen Klassiek, CC Altena
Maurice Ravel – Piano Trio in A Minor
Mathias Coppens - Trio Op. 2
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.orfeo.be

26 March 2017, 15.30 — Het Jagthuis Kamermuziek, Nederhorst den Berg
Maurice Ravel – Piano Trio in A Minor
Mathias Coppens - Trio Op. 2
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.jagthuis.nl

25 March 2017, 20.00 — Kunst in de Kamer, Doorn
Private concert
Maurice Ravel – Piano Trio in A Minor
Mathias Coppens - Trio Op. 2
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100

6-10 March 2017 — Manchester, United Kingdom
 
ECMA session at the Royal Northern College of Music
www.ecma-music.com

17 March 2017, 20.15 — CC Lanaken, Academie Gellik
Maurice Ravel – Piano Trio in A Minor
Mathias Coppens - Trio Op. 2
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.lanaken.be

5 February 2017, 11.00  Febelgra
Private concert
Mathias Coppens - Trio Op. 2
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100

8 January 2017, 11.30  Muziek Klassiek, Herberg De Zwarte Ruiter, Gulpen
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100: II. Andante con moto
Mathias Coppens - Trio Op. 2
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.dezwarteruiter.nl

4 January 2017, 12.30 — Lunchconcert, Kleine Zaal, Het Concertgebouw, Amsterdam
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.concertgebouw.nl

8 November 2017 — Kunst in de Kamer, Nijmegen
Private concert
Robert Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
Mathias Coppens - Trio Op. 2
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2

16 October 2016, 11.00 — C-mine, Genk
Robert Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
Mathias Coppens - Trio Op. 2
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
www.c-minecultuurcentrum.be

16 September 2016, 20.15 — Kunstdagen Wittem, Kloosterbibliotheek, Wittem
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Sam Wamper – Portrait of Light
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.kunstdagenwittem.nl

31 August 2016, 16.30  Opening academic year, Conservatorium Maastricht
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.conservatoriummaastricht.nl

24 August 2016, 20.00 — The International Holland Music Sessions, Muiderslot, Muiden
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
Sam Wamper – Portrait of Light
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.tihms.com

23 August 2016, 20.00 — The International Holland Music Sessions, Protestantse Kerk, Schoorl
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
Sam Wamper – Portrait of Light
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.tihms.com

22 August 2016, 19.00 — The International Holland Music Sessions, Hervormde Kerk, Den Hoorn
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
Sam Wamper – Portrait of Light
www.tihms.com 

21 August 2016, 11.00 — The International Holland Music Sessions, CC de Drommedaris, Enkhuizen
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
Sam Wamper – Portrait of Light
www.tihms.com

20 August 2016, 20.30 — The International Holland Music Sessions, Ruïnekerk, Bergen
Marathon Concert
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
Sam Wamper – Portrait of Light
www.tihms.com 

19 August 2016, 20.00 — The International Holland Music Sessions, Dorpskerk, Castricum
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
Sam Wamper – Portrait of Light
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.tihms.com

2 July 2016, 11.00 & 12.15 — Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Robert Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
www.kamermuziekfestival.nl

12 June 2016 — Sint Janskerk, Maastricht
Concert in samenwerking met Vocaal Ensemble Lingua e Musica
www.lingua-e-musica.nl

20 May 2016, 20.00 – CC Lokeren
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Mathias Coppens - Trio Op. 2
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.lokeren.be

12 May 2016, 20.30 – CC Strombeek
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.ccstrombeek.be

22 March 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

20 March 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

19 March 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

18 March 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

17 March 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

11 March 2016, 20.00 – Villarte, CC de Bogaard, Sint-Truiden
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Robert Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.debogaard.be

10 March 2016, 20.30 – MUSICA et POETICA vzw
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

March 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

March 2016, 20.00 – MUSICA et POETICA vzw
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Sam Wamper - Portrait of Light
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.musicaetpoetica.be

March 2016, 12.30 – Middagconcerten, MIM, Brussel
Robert Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.concertsdemidi.be

28 February 2016, 11.00 – Westrand, CC Dilbeek
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.westrand.be

21 February 2016, 11.00 – 30CC/Wagehuys, Leuven
Robert Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
www.30cc.be

14 February 2016, 11.00 – Bozar, Brussel
Robert Schumann - Fantasiestücke, Op. 88
Sam Wamper - Portrait of Light
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
www.bozar.be

31 January 2016, 15.30 – Kunstkring Haaksbergen
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.kunstkringmuziek.nl

6 December 2015, 11.00 — CC Nova, Wetteren 
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
www.ccnovawetteren.be

22 November 2015, 15.00 — Koningshofconcerten, Schoten 
Robert Schumann - Fantasiestücke, Op. 88 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100: II. Andante con moto 
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
www.koningshofconcerten.be

22 November 2015, 11.00 — GC ‘t Gasthuis Wijnegem 
Robert Schumann - Fantasiestücke, Op. 88 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100: II. Andante con moto 
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
www.wijnegem.be

15 November 2015, 11.00 — JAT, Conservatorium Hasselt 
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
Ludwig van Beethoven - Piano Trio no. 6 in E-flat Major, Op. 70 no. 2
www.j-a-t.be

14 November 2015, 11.00 — Rotary Lanklaar, College Maasmechelen 
Robert Schumann - Fantasiestücke, Op. 88 

6 September 2015, 11.00 — Klassiek in de Abdij, Jette 
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.essegem.be

30 August 2015, 11.00 — Openluchttheater, Valkenburg 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Sam Wamper - Portrait of Light 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49 
www.orlandofestival.nl

26 August 2015, 15.00 — Parc Imstenrade, Heerlen 
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.orlandofestival.nl

25 August 2015, 20.00 — LIMBURGzaal, Parkstadtheater, Heerlen 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
www.orlandofestival.nl

24 August 2015, 17.00 — Aula Minor, Rolduc, Kerkrade 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.orlandofestival.nl

29 March 2015, 11.00 — CC De Kollebloem, Puurs 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Roel van Oosten - Piano Trio no. 1 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.ccdekollebloem.be

March 2015, 17.00 — Klarafestival, Bozar 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.klarafestival.be

March 2015, 12.30 — Azijnfabriek, Den Bosch 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Roel van Oosten - Piano Trio no. 1 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.kamermuziekshertogenbosch.nl

March 2015, 11.00 — GC Den Egger, Scherpenheuvel-Zichem 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Roel van Oosten - Piano Trio no. 1 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.denegger.be

28 February 2015, 20.00 — De Kopermolen, Vaals 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28  
Roel van Oosten - Piano Trio no. 1 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100: II. Andante con moto 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.dekopermolenvaals.nl

22 February 2015, 11.30 — Kunstkring, Echt 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Roel van Oosten - Piano Trio no. 1 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49 
www.kunstkringecht.nl

25 January 2015, 11.00 — CC 't Getouw, Mol 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100: II. Andante con moto 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.getouw.be

21 December 2014, 11.00 — CC 't Schaliken, Herentals 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Roel van Oosten - Piano Trio no. 1 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.schaliken.be

19 December 2014, 22.30 — VondelCS, Vondelpark, Amsterdam 
Opium op 4 
www.radio4.nl

16 December 2014, 12.00 — Staten Generaal van de Klassieke Muziek, Bozar, Brussel 
Finale Supernova 2014 
www.muziekcentrum.be

24 November 2014, 20.00 — Kamermuziek Wageningen 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Roel van Oosten - Piano Trio no. 1 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.kamermuziekwageningen.nl

30 March 2014, 14.30 — Chamber Studio at Kings Place, Londen, Verenigd-Koninkrijk 
Masterclasses met Simon Rowland-Jones en Susan Tomes 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.chamberstudio.org

27 March 2014, 19.30 — Muziekgebouw, Eindhoven 
Masterclass met Menahem Pressler 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49 
www.muziekgebouweindhoven.nl

23 March 2014, 15.30 — Hippolytuskerk, Hippolytushoef 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Johannes Brahms - Piano Trio no. 3 in C Minor, Op. 101 
Roel van Oosten - Piano Trio no. 1 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.dekroonconcerten.nl

22 March 2014, 20.00 — Festival ADMC, Illzach, Frankrijk 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.admc68.fr

15 March 2014, 20.00 — Virenze Concerten, Kasteel Rijckholt 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Johannes Brahms - Piano Trio no. 3 in C Minor, Op. 101 
Roel van Oosten - Piano Trio no. 1 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.petercaelen.com

1 February 2014, 20.00 — Sint-Annakerk Aldeneik, Maaseik
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100: II. Andante con moto  
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.kerkaldeneik.be

31 January 2014, doorlopend vanaf 20.00 — Nacht van de Klassieke Muziek, Conservatorium Maastricht 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.conservatoriummaastricht.nl

15 December 2013, 15.00 — De Hofnar, Valkenswaard 
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.hofnar.nl

13 December 2013, 20.00 — Auditorium Practimed - Medisch Centrum Tessenderlo
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.fortelimburg.be

December 2013, 12.00 — Parkstad Theater, LIMBURGzaal, Heerlen 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100: II. Andante con moto 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.parkstadlimburgtheaters.nl

December 2013, lunchconcert — Muziekgebouw Frits Philips, Kleine zaal, Eindhoven 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100: II. Andante con moto 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.muziekgebouweindhoven.nl

10 November 2013, 12.30 — Strabrecht Theater, Geldrop 
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49
www.kasteelgeldrop.nl

19 October 2013, 20.00 — Oosterkerk, Hoorn 
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100: II. Andante con moto 
Johannes Brahms - Piano Trio no. 3 in C Minor, Op. 101 
www.oosterkerkhoorn.nl

13 October 2013, 11.00 — C-mine cultuurcentrum, Genk 
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100: II. Andante con moto 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
www.c-minecultuurcentrum.be

October 2013, 20.00 — Besloten huisconcert, Eindhoven 
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49

October 2013, 20.00 — Besloten huisconcert, Genk 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Felix Mendelssohn – Piano Trio no. 1 in D Minor, Op. 49

11 September 2013, 20.15 — Kunstdagen Wittem Kloosterbibliotheek Wittem 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.kunstdagenwittem.nl

23 June 2013, 14.00 en 16.00 — Politiek Classique Festival Classique, Den Haag 
Programma n.t.b. 
www.festivalclassique.nl

20 June 2013, 20.30 — Proef Classique Festival Classique, Den Haag 
Programma n.t.b. 
www.festivalclassique.nl

10 May 2013, 19.00 — Hilton Den Haag Festival Classique 
Programma n.t.b. 
www.festivalclassique.nl

2 March 2013, 20.00 — Protestants kerkje, Grevenbicht 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Johannes Brahms - Piano Trio no. 3 in C Minor, Op. 101 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.podiumkerkje.nl

10 February 2013, 15.00 — Jong Artistiek Talent, Alden Biesen, Bilzen (B) 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Johannes Brahms - Piano Trio no. 3 in C Minor, Op. 101  
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.j-a-t.be

February 2013, 11.30 — Theater Het Park, Hoorn 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Johannes Brahms - Piano Trio no. 3 in C Minor, Op. 101 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.hetpark.nl

20 January 2013, 14.30 — De Toonzaal, Den Bosch 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Johannes Brahms - Piano Trio no. 3 in C Minor, Op. 101 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.detoonzaal.nl

17 December 2012 — Besloten Kerstconcert AZM MECC Maastricht 
Johannes Brahms - Piano Trio no. 3 in C Minor, Op. 101 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100

13 December 2012, 19.30 — Sint Janskerk Maastricht
Voorprogramma van het Faust-Melnikov-Rudin Pianotrio
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.theateraanhetvrijthof.nl

10 November 2012, 20.15 — Kunstenfestival Re:Converse Casino Beringen (B) 
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.reconverse.be

November 2012 — Slotconcert van het Kamermuziekfestival Maastricht Museum aan het Vrijthof, Maastricht 
Programma n.t.b. 
www.conservatoriummaastricht.nl

November 2012, 13.30 — Finale Ensembleconcours Kamermuziekfestival Hoorn
www.kamermuziekfestivalhoorn.nl

21 October 2012, 11.30 — Herberg Artistiek De Zwarte Ruiter, Gulpen 
Joseph Haydn - Piano Trio no. 44 in E Major, Hoboken XV:28 
Johannes Brahms - Piano Trio no. 3 in C Minor, Op. 101 
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67 
www.herbergdezwarteruiter.nl

20 October 2012, 15.00 — Collectiepresentatie modelabel studioRUIG Dutch Design Week Eindhoven
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.studioruig.com 
www.ddw.nl

16 August 2012, 11.00 en 13.00 — Goethe-Institut, Grachtenfestival, Amsterdam 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
Johannes Brahms - Piano Trio no. 3 in C Minor, Op. 101 
www.grachtenfestival.nl

6 July 2012, 15.00 — Diploma-uitreiking, Conservatorium Maastricht
Dmitri Shostakovich – Piano Trio no. 2 in E Minor, Op. 67
www.conservatoriummaastricht.nl

1 July 2012, 10.00 — Festival van Vlaanderen, Maasmechelen 
Franz Schubert – Piano Trio no. 2 in E-flat Major, Op. 100
www.b-classic.be

Media

Trailer Portraits

Haydn - Piano Trio nr. 44 in E groot: III. Finale. Allegro
Opgenomen bij Piano's Maene in Rekem

Shostakovich - Piano Trio nr. 2 in E klein: II. Allegro con Brio
Opgenomen in de Academiezaal, Sint-Truiden

Mosaic: Bourgogne - Balerie Clincorgne
Opgenomen bij Piano's Maene in Rekem

Live opname in BOZAR, Paleis voor Schone Kunsten Brussel
Sam Wamper - Portrait of Light

 
Nieuwsbrief

Wilt u graag maandelijks op de hoogte blijven van onze concerten en andere projecten?
Vul dan hieronder uw gegevens in.